Events, bonden en gemeenten

Het USPC is betrokken bij zowel de top- als de breedtesport. Wij helpen gemeentes, sportbonden en evenementhouders op verschillende vlakken, benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Ontdek het hieronder!

SCHOLING

Urban Sports stijgt in populariteit en worden vaak als erg rauw gezien. Maar het zijn ook sporten met een hoog wederzijds respect. Plezier en persoonlijke ontwikkeling staan dan ook hoog in het vaandel, jouw grootste concurrent staat net zo hard te klappen wanneer je een trick volbrengt waar je maanden voor hebt geoefend. Maar waar moet je allemaal op letten om Urban Sports zo fijn en zo probleemloos mogelijk te ervaren? Aan de hand van onze diensten helpen wij organisaties hiermee op gang.

Blessurepreventie | Urban Sports hebben een aantal vooroordelen waar ze niet zo snel vanaf komen, alleen zijn deze vaak nogal overdreven. Zo worden Urban Sports vaak als gevaarlijk gezien, echter valt dit uit ervaring en onderzoek allemaal wel mee zolang er rekening wordt gehouden met de risico’s! Het USPC geeft inzicht in de blessure incidentie in deze sporten, en wat te doen als het misgaat maar vooral hoe kunnen blessures voorkomen worden? Dit wordt gedaan door onderwerpen als valtechnieken, warming-up, basis EHBO en lichamelijke oefeningen te behandelen via o.a. workshops en flyers.

Voeding en fysieke training | Naast dat Urban Sports gevaarlijk zouden zijn, wordt de sport regelmatig geassocieerd met een ongezonde leefstijl. Het USPC biedt zowel voedingsadvies aan individuen als groepen door middel van workshops of een gepersonaliseerd plan. Ook is het mogelijk om bij het USPC fysieke training te volgen via personal- of groepstraining.

Kinderen in beweging krijgen | Het USPC is betrokken bij projecten waarin basisschoolkinderen kennis maken met Urban Sports. Hier worden op een speelse manier onderwerpen als blessurepreventie onder de aandacht gebracht. Deze projecten worden in samenwerking gedaan met o.a. zorgverzekeraar Univé, BrabantSport en diverse sportbonden. Het USPC helpt bij de organisatie, en geeft workshops (over voeding, gezond bewegen en blessurepreventie). Daarnaast voeren wij fysieke en mentale testen uit, met de vraag: wat is het effect van Urban Sports op de gezondheid van het kind?

[vc_cta h2=”Hey! Neem gerust eens contact met ons op om de opties te bespreken.” h2_font_container=”font_size:24px|line_height:32px” h2_use_theme_fonts=”yes” add_button=”bottom” btn_title=”Get info here” btn_shape=”square” btn_color=”white” btn_size=”lg” use_custom_fonts_h2=”true” css=”.vc_custom_1556632381811{background-color: #95c11f !important;}” h2_link=”url:http%3A%2F%2Fuspc.nl%2Fcontact%2F|title:Contact||” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fuspc.nl%2Fcontact%2F|title:Contact||”][/vc_cta]

GAMIFICATION

In veel steden worden skate-, BMX- en freerunparken uit de grond gestampt. Om deze parken en evenementen aantrekkelijk te maken beschikt het USPC over gamification producten. Interactieve spellen worden ingezet bij een urban park of event, ontwijk het beestje dat op de vloer verschijnt of wie maakt de langste slide op de rail? Gamification daagt kinderen maar ook volwassenen uit om op een leuke manier de strijd met elkaar aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Zie de video voor een impressie!

PERFORMANCE TECHNOLOGY

Tevens biedt het USPC de inzet van diverse hoogwaardige test- en meettechnologieën aan. Hiermee wordt er vanuit een andere – objectieve – blik gekeken naar de atleet zijn runs, tricks en houding. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat het team, de coach of het individu door feedback, voorwaartse stappen kan maken. Hiermee lopen we voorop in de Urban Sports wereld!

Het USPC beschikt o.a. over een video analyse systeem, maar ook over de Sport Motion Capture. De Sports Motion Capture is een sensorsysteem dat baangebruik, hoogte en snelheid van een atleet in het park in kaart brengt (zie link). De verkregen data wordt live gevisualiseerd en wordt getoond aan het publiek en de jury. Deze visualisatie geeft data waar de jury werkelijk iets mee kan, want is sprong van BMX-er 1 nu echt hoger dan van BMX-er 2? Bovendien verhoogt het de spectator’s engagement, het neemt de kijker mee in de run van de atleet en versterkt zo de algehele beleving!

Daarnaast werken we aan nieuwe producten, de innovatieprojecten zijn als volgt:
– SenSkate | Een slim skateboard om trucks beter te begrijpen en de succesratio te verhogen.
– Freerun impact | Inzicht krijgen in de impact van een landing bij freerunners, voor impressie bekijk de video rechts.
– Urban beats | De effectiviteit van hartslagmeters onderzoeken bij BMX Freestylers.

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen? Volg onze socials of stuur ons een berichtje!