Gemeenten

Op zoek naar ondersteuning binnen de Urban Sports in jouw gemeente? Dan ben je hier op het juiste adres!

Urban Sports stijgen in populariteit en worden vaak als erg rauw gezien. Maar het zijn ook sporten met een hoog wederzijds respect. Plezier en persoonlijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel. Er wordt dan ook hard voor elkaar gejuicht wanneer een bepaalde trick (voor het eerst) lukt.

Veel urban sporters zien het niet als een sport maar als een leefstijl, een echte community wat ook betekent dat het lastig kan zijn er mee in contact te komen en afspraken mee te maken. Het USPC is graag die verbinder!

Consultancy | Het USPC staat in nauw contact met de verschillende urban organisaties, bonden en sporters. Wij weten wat urban sporters belangrijk vinden en kunnen snel schakelen welke wensen, eisen en vragen er heersen. Het USPC is de verbindende factor tussen gemeentes, sporters, bonden en urban organisaties. Wij helpen graag mee aan het succesvol opzetten van Urban Sports binnen uw gemeente.

Kinderen in beweging krijgen | Het USPC is betrokken bij projecten waarin basisschoolkinderen kennis maken met Urban Sports. Hier worden op een speelse manier onderwerpen als blessurepreventie onder de aandacht gebracht. Deze projecten zijn reeds al in samenwerking met o.a. zorgverzekeraar Univé, BrabantSport en diverse sportbonden uitgevoerd. Het USPC helpt bij de organisatie, en geeft workshops (over voeding, gezond bewegen en blessurepreventie). Daarnaast voeren wij fysieke en mentale testen uit, met de vraag: wat is het effect van Urban Sports op de gezondheid van het kind?

Neem een kijkje in onze menukaart!

Heeft u een ander idee waarbij wij uw gemeente kunnen helpen? Dan horen we het graag!