Organisaties

Benieuwd wat wij voor jouw urban organisatie kunnen betekenen? Het USPC biedt fysieke groepstrainingen en workshops op verschillende vlakken.

Blessurepreventie | Urban Sports hebben een aantal vooroordelen waar ze niet zo snel vanaf komen, alleen zijn deze vaak nogal overdreven. Zo worden Urban Sports vaak als gevaarlijk gezien, echter valt dit uit ervaring en onderzoek allemaal wel mee zolang er rekening wordt gehouden met de risico’s. Het USPC geeft inzicht in de blessure incidentie in deze sporten en wat te doen als het misgaat, maar vooral hoe kunnen blessures voorkomen worden? Dit wordt gedaan door onderwerpen te behandelen als valtechnieken, warming-up, basis EHBO en lichamelijke oefeningen via o.a. workshops en flyers.

Daarnaast beschikt het USPC over een netwerk van fysiotherapeuten die ervaring hebben met Urban Sports. Wil jij een spreekuur organiseren bij jouw organisatie? Of een partnerschap op het gebied van fysiotherapie met ons aangaan? We horen het graag!

Gamification l In veel steden worden skate-, BMX- en freerunparken uit de grond gestampt. Om deze parken en evenementen aantrekkelijk te maken beschikt het USPC over gamification producten. Interactieve spellen worden ingezet bij een urban park of event, ontwijk het beestje dat op de vloer verschijnt of wie maakt de langste slide op de rail? Gamification daagt kinderen maar ook volwassenen uit om op een leuke manier de strijd met elkaar aan te gaan en nieuwe dingen te leren.

Voeding| Naast dat Urban Sports gevaarlijk zouden zijn, wordt de sport regelmatig geassocieerd met een ongezonde leefstijl. Het USPC biedt zowel voedingsadvies aan individuen als groepen door middel van een gepersonaliseerd plan of workshops. Wat is nu gezond eten? Wat heeft het lichaam nodig?

Fysieke training l Om nog beter te worden en blessures te voorkomen is het belangrijk dat je over goede conditie en kracht beschikt. Het USPC biedt fysieke training (in verschillende vormen) aan zowel individuen als groepen. We bespreken graag de wensen die jullie op dit vlak hebben.

Neem een kijkje in onze menukaart!

Heb je een ander idee waarbij wij jouw organisatie kunnen helpen? Dan horen we het graag!