SENSKATE

Een slim skateboard dat de rotatie, acceleratie, voetplaatsing en balans van een skater meet!

SenSkate

In tegenstelling tot andere sportdisciplines wordt er bij skateboarden beperkt gebruik gemaakt van data en analyse. Urban sporters trainen zichzelf hoofdzakelijk door herhaaldelijk een beweging te oefenen totdat zij deze geperfectioneerd hebben. Uit onderzoek is gebleken dat het slagen van een bepaalde trick voor een skateboarder afhangt van een aantal factoren zoals voetplaatsing, afzetkracht en balans.

Binnen het project Nano4Sports, een INTERREG-project tussen Vlaanderen en Nederland zijn we in samenwerking met Imec gestart met de ontwikkeling van SenSkate. Het resultaat is een slim skateboard dat de rotatie, acceleratie, voetplaatsing en balans van een skater meet zodat we meer inzicht kunnen geven over de uitvoering van een trick. Met deze informatie kunnen we in de toekomst samen met een skater kijken hoe hij/zij een trick kan verbeteren.

Het huidige prototype werd in samenwerking met professionele skateboarders ontwikkeld, met de focus op het begeleiden van de atleten en coaches tijdens trainingssessies. Door de meetinformatie te verwerken in videobeelden is het bovendien eenvoudig te begrijpen. In de toekomst willen we de nieuwe generatie skateboarders helpen om sneller en behendig te leren skaten. Zelfs het automatisch herkennen van uitgevoerde tricks en het verwerken van game elementen behoort op termijn tot de mogelijkheden.
Daarnaast willen we een variant beschikbaar maken voor de breedtesport, op dit moment is de technologie geïntegreerd in 1 skateboard en niet overdraagbaar naar andere skateboards. Doorontwikkeling zal SenSkate toepasbaar maken voor ieder skateboard en iedere skater: je eigen prestatie zien, maar ook elkaar uitdagen. Kortom: een innovatie waar veel potentie in zit!

Senskate in de media

Nano4Sports

Sportinnovator

Technisch weekblad

 

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Nieuws

Algemeen

SenSkate

Een skateboard dat de rotatie, acceleratie, voetplaatsing en balans van een skater meet. In het kader van Nano4sports, zijn wij samen met Imec betrokken bij de ontwikkeling van dit product.