SKATRIXX

Een sensor die inzicht geeft in ieders skateboardprestaties!

Skatrixx

Urban Sports zijn booming. Een behoefte onderzoek van het Urban Sports Performance Centre liet zien dat skateboarders graag inzicht krijgen in hun tricks. Informatie als “Waar zet ik mijn voeten neer?” of “Hoe hard ging ik?”.

In samenwerking met imec Nederland werd hierop SenSkate ontwikkeld, een slim skateboard uitgerust met verschillende sensoren zowel onder als in het skateboard. De sensoren meten de voetplaatsing, afzetkracht, balans, acceleratie en rotatie tijdens een trick. SenSkate werd enthousiast ontvangen door skateboarders, echter is de technologie dermate geavanceerd dat deze alleen beschikbaar is voor de top van het skateboarden.

Binnen dit project zal, samen met Capetech (bekend van Swimtraxx), de haalbaarheid van een versimpelde, schaalbare versie genaamd Skatrixx worden getoetst. Het idee achter de innovatie is dat er een sensorsysteem en een bijbehorende app wordt ontwikkeld. Gebruikers plaatsen de sensor gemakkelijk en zonder dat het in de weg zit onder hun skateboard waarna ze gaan skateboarden. In de app zien ze hoe hoog ze gaan, hoe snel en er kunnen scores aan gekoppeld worden! Je ziet niet alleen je eigen prestatie maar ook die van andere skateboarders. Daag elkaar uit en win!

Het project ‘Skatrixx’ is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Neem contact op

Nieuws

Algemeen

Nieuw project: Skatrixx

Wij starten binnenkort met een nieuw project binnen het skateboarden.