Conditieverbetering

By 26 november 2018Stages

Urban Sports Performance Centre zoekt een stagiair(e) die wil meewerken aan conditieverbetering van urban sporters!

 Ben jij een student Bewegingswetenschappen, Bewegingstechnologie of Sportkunde met affiniteit voor sport? Dan is het Urban Sports Performance Centre op zoek naar jou!

Jij bent:

Je bent geïnteresseerd in (urban) sport en innovatie en hebt kennis van conditieverbetering en training. Ervaring met urban sporten als skateboarden, BMX freestyle of freerunnen is een pre. Daarnaast ben jij zelfstandig en je weet van aanpakken, je deelt je mening, stelt kritische vragen en brengt jouw ideeën in, je wilt jouw vaardigheden verbeteren en benutten om de prestatie van urban sporters naar een hoger plan te tillen. Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Even voorstellen:

Wie zijn wij? Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is een fieldlab wat de prestatie van urban sporters (skateboarden, BMX freestyle en freerunnen) naar een hoger plan wil tillen door middel van kennis en innovatie. Deze sporten worden steeds populairder, mede doordat skateboarden en BMX freestyle in 2020 op het Olympisch programma staan. In samenwerking met InnoSportLab Sport & Beweeg, BrabantSport, CTO Zuid en de Brabantse urban scene doen we onderzoek aan zowel de techniek als de menselijke kant binnen de urban sports.

Jouw ontwikkeling krijgt bij ons volop kansen. Wij gebruiken onze projecten en ons netwerk om voor jou een omgeving te creëren waarin je alle kansen krijgt om aan je professionele vaardigheden te werken. Zo zorgen we samen voor een leerzame en dynamische stageperiode.

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van de embedded scientist van het USPC draag je bij aan conditieverbetering van urban sporters. Een deel van de opdracht is het in kaart brengen van de trainingsbelasting van de urban sporters. Dit doe je door data te verzamelen en te kijken hoe deze in relatie staat met wedstrijden. Hierna worden programma’s opgesteld om de conditie te verbeteren en deze worden teruggekoppeld aan de urban sporters en trainers. Het is een fulltime stage, die je deels op ons kantoor uitvoert en deels op locatie bij de urban sports, zoals indoor skateparken.

Welke taken horen daarbij?

  • Je doet vooronderzoek naar het onderwerp;
  • Je test met een technologie, zoals sensoren, de conditie en prestatie van urban sporters;
  • Je verzamelt en analyseert data;
  • Je koppelt resultaten door middel van een concreet plan terug aan de urban sporters en trainers.

Wat bieden wij?

  • Een dynamische leer- en werkomgeving in een jong team met mede stagiaires;
  • Alle ruimte om je eigen creativiteit, ondernemerschap en zelfstandigheid verder te ontwikkelen;
  • Toegang tot het netwerk van het USPC, met alle bijbehorende kennis;
  • Mogelijkheden om je eigen netwerk breed uit te bouwen.

 

Ben jij de enthousiaste stagiair(e) die wij zoeken?

Vanaf januari/februari is er een stageplaats vrij voor een 3e-4e jaars student op gebied van beweging, zoals Bewegingswetenschappen, Sportkunde of Bewegingstechnologie. Voldoe jij aan de beschrijving, en heb je interesse? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar project manager Wilco Hameetman: wilco@uspc.nl & embedded scientist Maxime Verdijk: maxime@uspc.nl.

USPC

About USPC