ICT

By 26 november 2018Stages

Urban Sports Performance Centre zoekt een stagiair(e) die wil meewerken aan sensoriek-metingen en/of software ontwikkeling in Urban Sports!

 Ben jij een student HBO of WO in de technologische sector, bijvoorbeeld ICT, met affiniteit voor sport? Dan is het Urban Sports Performance Centre op zoek naar jou!

Jij bent:

Je bent zelfstandig en je weet van aanpakken, je deelt je mening, stelt kritische vragen en brengt jouw ideeën in, je hebt interesse in beweging en innovatie en je wilt jouw ICT-vaardigheden verbeteren en benutten om een prototype voor urban sports door te ontwikkelen. Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Even voorstellen:

Wie zijn wij? Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is een fieldlab wat de prestatie van urban sporters (skateboarden, BMX freestyle en freerunnen) naar een hoger plan wil tillen door middel van kennis en innovatie. Deze sporten worden steeds populairder, mede doordat skateboarden en BMX freestyle in 2020 op het Olympisch programma staan. In samenwerking met InnoSportLab Sport & Beweeg, BrabantSport, CTO Zuid en de Brabantse urban scene doen we onderzoek aan zowel de techniek als de menselijke kant binnen de urban sports.

Jouw ontwikkeling krijgt bij ons volop kansen. Wij gebruiken onze projecten en ons netwerk om voor jou een omgeving te creëren waarin je alle kansen krijgt om aan je professionele vaardigheden te werken. Zo zorgen we samen voor een leerzame en dynamische stageperiode.

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van de embedded scientist van het USPC draag je bij aan het ontwerpen van tools om sensoren in te zetten in de urban sports en resultaten (data) bruikbaar en begrijpelijk terug te koppelen aan sporters en trainers, bijvoorbeeld via een dashboard. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan:

 • Doorontwikkeling van een programma om skateboard bewegingen te analyseren;
 • Voetplaatsing in skateboarden;
 • Visualisatie en grootte van landingsimpact in freerunners.

Het is een fulltime stage, die je deels op ons kantoor uitvoert en deels op locatie bij de urban sports, zoals indoor skateparken.

Welke taken horen daarbij?

 • Je bouwt een tool om data te verwerken die gebruikt kan worden in de urban scene;
 • Je test met een of meer technologieën, zoals sensors en video, de prestatie van urban sporters;
 • Je verzamelt zo data om de bruikbaarheid van de tool te testen;
 • Je denkt mee over het vervolgtraject van de ontwikkeling van jouw tool.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische leer- en werkomgeving in een jong team met mede stagiaires;
 • Alle ruimte om je eigen creativiteit, ondernemerschap en zelfstandigheid verder te ontwikkelen;
 • Toegang tot het netwerk van het USPC, met alle bijbehorende kennis;
 • Mogelijkheden om je eigen netwerk breed uit te bouwen.

 

Ben jij de enthousiaste stagiair(e) die wij zoeken?

Vanaf januari/februari zijn er binnen het USPC verschillende stageplaatsen vrij op het gebied van techniek en ICT, bijvoorbeeld ICT of Mens & Techniek. Voldoe jij aan de beschrijving, en heb je interesse? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar project manager Wilco Hameetman: wilco@uspc.nl & embedded scientist Maxime Verdijk: maxime@uspc.nl.

USPC

About USPC