Professionals

Ons team staat voor je klaar!

De partners in de provincie Brabant hebben de ambitie om wereldwijd aansprekende urban evenementen te organiseren, urban sports structureel te professionaliseren en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten. Om deze ambitie mede waar te maken hebben InnoSportLab Sport & Beweeg! en Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE) in 2017 een performance- en innovatiecentrum voor de urban sports opgericht: het Urban Sports Performance Centre (USPC).

Een belangrijk element van het USPC is het bieden van professionele ondersteuning aan urban trainers, sporters en talenten. Deze ondersteuning richt zich op trainingsleer, wetenschap, technologie, voeding, materialen, blessures/preventie en carrièrebegeleiding. Het USPC biedt hiervoor onder meer de voorziening van test- en meetfaciliteiten aan. De faciliteiten zijn standaard beschikbaar in ons fieldlab bij Area51, en wanneer de mobiele faciliteiten worden gebruikt op iedere (urban) trainingslocatie inzetbaar.

Ook ontwikkelt het USPC innovaties die bijdragen aan een maximale (fun-)beleving van urban sports, voor de sporters zelf, de fans en alle andere geïnteresseerden. Hiervoor werken we veelvuldig samen met zowel creatieve, technische als ondernemende studenten (stage-kansen!), kennis- en bedrijfspartners.

Ons team

Harmen Bijsterbosch

Labmanager

Paul Maas

Paramedisch partner

Maxime Verdijk

Embedded Scientist

Lars van Raaij

Embedded Scientist

Raymund ten Broek

Embedded Scientist

Maureen Pennings

Communicatie medewerker

Sanne Kahmann

Fysiotherapeut en locatiemanager

Onze stagiaires

Robin van der Tol

Sportkunde

Yordan Bakalov

Mechatronica

Annick van der Kroef

Biometrie

Mohannad Elattar

Mechatronica

Harm Sweegers

Bewegingstechnologie

Ertugrul Akkaya

Commerciële economie

Stagenieuws

Algemeen

Sportmotivatie in lockdown

Ook Parkour en Freerunning zijn in lockdown. Niet meer naar het krachthonk kunnen wat betekent dit? Onze stagiaire Robin laat je zien welke aanpassingen nodig zijn binnen de fysieke trainingen.
Stages

Leer onze nieuwe studenten kennen!

Het komende half jaar gaan er vijf nieuwe studenten aan de slag met gave stageopdrachten. Leer ze hier kennen!
Algemeen

Een backflip leren?

Het afgelopen half jaar is er onderzoek gedaan naar de uitvoering van een backflip. Welke factoren zijn van invloed bij het aanleren van een backflip aan (beginnende) freerunners?
Stages

USPC studenten ronden digitale stageperiode af

Waar Sportkunde student Robin van der Tol nog een half jaar stage blijft lopen nemen we afscheid van de andere studenten die hun stageperiode digitaal en op afstand hebben afgerond.…