Skip links

USPC on tour!

Afgelopen weken stond het USPC op twee internationale skateboard events in Brabant. Op 6 en 7 oktober was het USPC aanwezig bij de World Cup Skateboarden in Breda en 20 oktober bij de Halfpipe Horror in Den Bosch.

In beide gevallen was het USPC met meerdere collega’s aanwezig om te laten zien aan skaters en bezoekers wat het USPC doet. Daarnaast verzorgde het USPC paramedische ondersteuning met behulp van fysiotherapeuten aan de deelnemers van de wedstrijden. De skaters konden in het geval van klachten terecht bij de fysiotherapeuten voor behandeling en advies.

Tevens werd bij de Halfpipe Horror het eerste prototype van de hoogtemeter geïntroduceerd. Deze hoogtemeter signaleert door middel van bewegingssensoren de hoogte bij een sprong en geeft deze hoogte weer door het oplichten van LED lampjes. Een stukje techniek die de wedstrijd nog aantrekkelijker maakt voor de urban sporters en publiek. Enige optimalisatie is nog nodig, maar hierna kan deze worden ingezet bij skateboarden en BMX freestyle.

Al met al twee toffe skateboard events waar het USPC met plezier bij aanwezig is geweest en heeft kunnen laten zien wat zij onder andere doen voor de urban sport. En een activiteit die het USPC in de toekomst vaker zal uitvoeren o.a. op het NK BMX freestyle in december, waarover later meer.

Mocht je meer willen weten over de inzet van het USPC op events of de hoogtemeter, neem dan contact met ons op.