Skip links

Emoves – aftermovie 2018

Het USPC was dit jaar voor het eerst aanwezig op het Urban Culture Festival – Emoves 2018 in Eindhoven. Het USPC kreeg de kans zich te presenteren tussen de spectaculaire wedstrijden, demo’s en workshops binnen de Urban Culture.

[divider line_type=”No Line”]

Op vrijdag gaf het USPC op uitnodiging een presentatie op de conferentie Urban Culture meets Technology over hun werkzaamheden en hoe technologie nu en in de toekomst kan helpen de prestatie te verbeteren. Een mooie kans om zichzelf te presenteren tussen de spectaculaire dansoptredens van onder andere de popping robot en de inspirerende verhalen van de urban sporters zelf.

Een dag later was het USPC op meerdere plekken aanwezig om technologie in te zetten op het event. Zo verzorgde het USPC de tijdsmeting tijdens de freerun wedstrijd Hop the Block in het Klokgebouw en stond het met hispeed camera’s bij de BMX big air op het Ketelhuisplein om de tricks van de urban sporters op te nemen, in slomotion terug te spelen en van feedback te voorzien. Tussendoor behandelden twee fysiothepeuten van het USPC de zware benen en de blessure van urban sporters bij de promotiestands in zowel het Klokgebouw als buiten op het Ketelhuisplein.

Al met al een geslaagde twee dagen voor het USPC waarin het zichzelf kon presenteren aan de scene en met hun diensten kon bijdragen aan een stukje presetatieverbetering en professionalisering van de urban sports. En iets dat een vervolg krijgt bij een aantal aanstaande urban events in 2018!

[divider line_type=”No Line”]
[nectar_video_lightbox link_style=”play_button_2″ nectar_play_button_color=”Default-Accent-Color” image_url=”2962″ hover_effect=”defaut” box_shadow=”none” border_radius=”none” play_button_size=”default” video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=EpdiHYJzrLs”]