Skip links

Freerun Innovation Day

Begin juni heeft het USPC samen met CommitFreerun een Freerun Innovation Day gehouden bij het InnoSportLab Sport&Beweeg. Op deze dag kwamen bewegingsdeskundigen van het USPC en een aantal freerunners van CommitFreerun bij elkaar met als doel om elkaar beter te leren kennen en een aantal technologieën te testen op de freerunners tijdens hun sprongen op het mobiele freerunpark. Tevens werd er gebrainstormd over welke behoeften de freerunners hebben als het gaat om hun prestatie en te kijken waar het USPC kan helpen. Een aantal technologieën die het USPC heeft getest zijn de running wearables van Arion, de inzet van hispeed camera’s en een sprongmat. Tevens werd het tijdsregistratie systeem getest ontwikkeld door het USPC om de tijdsmeting te doen tijdens Hop the Block op Emoves 2018.

[divider line_type=”No Line”]

De brainstorm met de freerunners liet zien dat de behoefte van de freerunners vooral zit in blessurepreventie, fysieke training en conditieverbetering en daarnaast concreet voedingsadvies voor trainingen en wedstrijden. Op het gebied van beweging kwam naar voren dat men graag de impact van sprongen en de balans en onbalans tijdens het freerunnen zou willen meten.

Als vervolg op deze geslaagde dag is het USPC is bezig met het opzetten van een aantal projecten, onder andere met het InnoSportLab Den Bosch, om hier op aan te sluiten en de freerunners te helpen met hun performance. Tevens wil men later dit jaar een tweede Freerun Innovation Day opzetten samen met InnoSportLab Den Bosch om nog meer technologieën te testen in de nieuwe freerunhal die binnenkort wordt geopend op Strijp-S.