Skip links

Succesvolle visualisatie op het eerste NK BMX Freestyle!

Na enkele weken zwoegen was het zaterdag 15 december 2018 dan eindelijk zover, het eerste officiële NK BMX freestyle! In samenwerking met de KNWU, Clever°Franke, Poxyz en Area51 testte het Urban Sports Performance Centre nieuwe technologie, genaamd ‘Sports Motion Capture’. De rijders werden uitgerust met sensoren die een live visualisatie van de run mogelijk maakte.

BMX Freestyle is een sport waarbij niet alleen moeilijkheidsgraad maar ook stijl een grote rol spelen. De scores worden gegeven op basis van jurybeoordelingen en door middel van de ‘Sports Motion Capture’ kan hoogte, baangebruik en snelheid in kaart worden gebracht.

 

“Door middel van live visualisatie ervaren toeschouwers de spanning, energie en adrenaline van de sport beter”, Pim Postel – Team Innovatie KNWU.

Niet alleen de jury heeft profijt van de innovatieve technieken, voor het publiek is het ook van toegevoegde waarde. De live visualisatie werd geprojecteerd op een groot LED scherm waardoor het publiek een inkijk kreeg in het baangebruik tijdens een run. De visualisatie neemt het publiek mee in het perspectief van de BMX-rijders en geeft de performance op een aantrekkelijke en begrijpelijke wijze weer.

Deze showcase is de eerste live visualisatie in de urban sport en biedt veel mogelijkheden voor het verder professionaliseren van niet alleen BMX freestyle maar ook andere sporten. Het kan niet alleen worden gebruikt als publiekstrekker maar zal in de toekomst ook als jury- en trainingstool worden ingezet.

Het volledige artikel van KNWU is hier te lezen. https://www.youtube.com/watch?v=TNbjIJLpnbY