Skip links

USPC bij 1ste NK BMX freestyle

Op zaterdag 15 december is het USPC te vinden bij het 1ste NK BMX freestyle.

[divider line_type=”No Line”]

De populariteit van BMX Freestyle gaat hard nu deze spectaculaire sport ook te zien zal zijn op Olympische Spelen in Tokio. En dus is het hoog tijd voor een waardig NK te organiseren. Op 15 december is het zo ver, dan zal het eerste NK BMX Freestyle in de discipline Park plaatsvinden in Area51. Dit NK is direct ook het uitgelezen moment om de eerste punten te halen voor deelname aan de Spelen in 2020.

De BMX hal zal in samenwerking met de KNWU, Clever°Franke, Soulcycle BMX Shop, Paul’s Boutique BMX, het Urban Sports Performance Centre en Red Bull zorgen voor een mooi programma op Strijp-S. De rijders zullen strijden in een Amateur en een Pro Klasse. De winnaar van de Pro Klasse bij zowel de mannen als de vrouwen mag de titel dragen van Nederlands Kampioen BMX Freestyle Park!

Tevens is dit NK het moment waarop nieuwe innovatie getest zal worden door het Urban Sports Performance Centre samen met Clever°Franke. De rijders zullen worden uitgerust met sensoren waardoor zowel de jury als het publiek op een groot LED scherm het gebruik van de baan kunnen zien. Dus komt dat zeker zien!