Skip links

Workshop ‘Blessure preventie’

Het USPC verzorgt de workshop ‘Blessure preventie’ aan trainers van Commit040.

Het Urban Sports Performance Centre is naast het begeleiden van atleten in de verschillende Urban Sports, ook betrokken bij projecten om de bekendheid van Urban Sports te vergroten.
Op dit moment zijn we actief binnen het project Sportimpuls, een initiatief van Dynamo en EMOVES, waarin kinderen uit 5 verschillende wijken in Eindhoven via school kennismaken met hip hop, tricking, freerunnen en BMX. Na een kennismaking op school bestaat er voor kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan proeflessen en lid te worden bij Dynamo, Commit freerun en Areafiftyone Skatepark.

Binnen dit project voeren wij fysieke testen uit om te achterhalen wat het effect is van de nieuwe sporten op de fysieke gesteldheid van de kinderen. Naast deze fysieke testen organiseren wij verschillende workshops.
Afgelopen 20 maart was het tijd voor de eerste workshop waarmee wij de trainers van Commit040 inzicht hebben gegeven in alles rondom blessures: hoe ontstaan ze, hoe zijn ze te behandelen en het allerbelangrijkste: hoe kunnen ze voorkomen worden? Het was een succesvolle avond waarmee we de trainers meer kennis en zekerheid hebben gegeven binnen hun vakgebied. We kijken erg uit naar de volgende workshops waarin wij deelnemende kinderen en hun ouders inzicht gaan geven in gezond bewegen en voeding!

Heb je zelf last van blessures? Neem dan contact met ons op! Het USPC kan je doorverwijzen naar een fysiotherapeut die ervaring heeft met sporten als freerunning, skateboarden en bmx freestyle.