Skip links

Urban Sports Performance CENTRE Eindhoven

Over oNs

Performance- en innovatiecentrum voor urban sports

Over ons

Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is een nationaal kennis- en innovatiecentrum voor de urban sports. De missie van het USPC is urban sports naar een hoger plan te tillen en aantrekkelijker te maken door de inzet van kennis, innovatie en technologie.

Het USPC is in 2017 opgericht door InnoSportLab Sport & Beweeg! en Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE) vanuit een gezamenlijke ‘Brabantse’ ambitie. Deze ambitie is om urban sports te professionaliseren, urban sporters en hun trainers/coaches te helpen bij topsport en talentontwikkeling, toonaangevende evenementen te organiseren en de sociaal-maatschappelijke impact van urban sports te vergroten.

Ons team

Team leden

Harmen Bijsterbosch

Labmanager

Paul Maas

Paramedisch partner

Lars van Raaij

Projectmanager

Maureen Kling – Pennings

Communicatie medewerker

Emma van Dijk

Embedded Scientist

Sanne Kahmann

Fysiotherapeut PECE Zorg

Veelgestelde vragen

Waarvoor kan ik bij het USPC terecht?

“Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is een innovatiecentrum dat zich richt op het professionaliseren van de Urban Sports. Dit doen we door technologie in de Urban Sports toe te passen maar ook door urban sporters te ondersteunen bij vragen op het gebied van training, voeding en mentale problemen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en overheden die met Urban Sports aan de slag willen of zich hier verder in willen specialiseren.”

Klik hier voor onze diensten.

Aan welke projecten werkt het USPC?

Klik hier voor onze projecten. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.”

Wat voor soorten begeleiding geeft het USPC?

“We helpen teams met performance en innovatie ondersteuning. Denk aan begeleiding bij krachttraining, voedingsadviezen, videoanalyses en geavanceerde (bewegings)analyses.”

Wat kost begeleiding van het USPC?

“Voor performance begeleiding maken we maatwerkafspraken met de teams, bonden en/of TeamNL. Bij interesse kun je vrijblijvend contact opnemen.”

Hoe word ik beter in freerunnen/bmx/…?

“Het is belangrijk om goed te trainen op je sport, oefening baart kunst. Bouw je training op in stappen; begin makkelijk en daag jezelf steeds wat meer uit. Het is belangrijk om fit te zijn en te blijven. Bij het USPC kunnen we krachttraining op maat  geven, deze wordt aangepast aan wat een lichaam in de groei aan kan. Heb je vragen over je trainingen? Wij geven je advies!

Wat moet ik doen bij een blessure?

“Neem zo snel mogelijk contact op met een van onze fysiotherapeuten. Zij kunnen je vertellen of je kunt blijven sporten, even rust moet nemen of misschien aanvullende oefeningen kunt doen om zo snel mogelijk van je blessure af te komen!

Kost het geld om bij de fysio langs te gaan?

Onder de 18 jaar kunnen er 18 behandelingen worden vergoed. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan komen de behandelingen uit je aanvullende verzekering of kun je de behandelingen particulier afrekenen.
Bij het USPC is er de mogelijkheid voor een gratis korte ’screening’  bij klachten/vragen, wanneer er aanvullend behandelingen nodig blijken te zijn dan worden deze verrekend onder de aanvullende verzekering of je kunt de kosten zelf betalen.

Hoe kom ik in contact met de fysiotherapeut van PECE Zorg?

Er kan altijd een afspraak gemaakt worden via het telefoonnummer: 085-782 3600, geef dan even aan dat je op de locatie StrijpS wilt komen. Ook kan je altijd even binnen lopen op Veemstraat 401 voor een afspraak of vragen.

Ik zoek een stage, kan dit bij het USPC?

“Het USPC heeft met regelmaat stageplekken beschikbaar. Klik hier voor het actuele vacature overzicht!

Versterk ons team

Wij zijn met regelmaat op zoek naar collega’s en stagiaires ter ondersteuning van ons team. Heb jij affiniteit met de Urban Sports en ben jij op zoek naar een werk- of stageplek? Houd onze vacatures dan in de gaten!

Vacatures