Skip links

Bekijk alle projecten
Urban Sports Performance CENTRE Eindhoven

CityLegeNds

CityLegends

Dé app voor urban sporters, van project naar startup bedrijf!

In samenwerking met gemeenten en lokale urban- en lifestyle partijen zijn we urban sporters gaan verbinden, hun passie gaan uitlichten én voor meer actieve sporters gaan zorgen. Met als ultieme doel: de meest betrokken urban gemeenschap wereldwijd worden.

Samen met game studio Hulan én de urban scene is de CityLegends app ontwikkeld, dit om een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te bieden. De urban scene is uniek door kernwaardes als creativiteit, stedelijkheid en een ‘Do it yourself, but do it together’ mentaliteit. Via het community platform van CityLegends kan iedereen zijn/haar creativiteit laten zien door korte trickvideo’s te plaatsen op zelf gecreëerde hotspots in de stad. Zo laten zij direct hun ‘legacy’ achter in de stad. Door meer actieve (urban) sporters ontstaat een actievere stad. Samen met InnoBeweegLab is het Urban Sports Performance Centre daarom ook nauw betrokken bij het project- en ontwikkelingsproces van de app.

Urban sporters kunnen daarnaast via het platform challenges met elkaar aangaan. Degene met de meest legendarische video komt bovenaan te staan en mag zich CityLegend noemen. Ook draagt de app bij aan (beweeg)participatie in de stad en de urban gemeenschap. Zo kunnen er ‘jams’, playgrounds, ontmoetings- en trainingsplekken aangemaakt worden.

De app is inmiddels zo’n groot succes, dat CityLegends een startup bedrijf is geworden. Neem dus snel een kijkje op de eigen website van CityLegends.

Dit project was onderdeel van het Vitality Living Lab project.
De start van het project werd mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven.

Details

Status:
Afgerond
Partners:
CityLegends
Hulan
InnoBeweegLab
Metropoolregio Eindhoven
Vitality Living Lab

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig naar onze diensten of een bijdrage leveren aan onze projecten? Neem gerust een contact met ons op om de opties te bespreken!

Contact