Skip links

Bekijk alle projecten
Urban Sports Performance CENTRE Eindhoven

Skatrixx

Skatrixx

Een sensor die inzicht geeft in ieders skateboardprestaties!

Een behoefte onderzoek van het Urban Sports Performance Centre liet in 2018 al zien dat skateboarders graag inzicht krijgen in hun tricks. Informatie als “Waar zet ik mijn voeten neer?” of “Hoe hard ging ik?”.

In samenwerking met hightech onderzoekscentrum imec Nederland werd hierop SenSkate ontwikkeld, een slim skateboard uitgerust met verschillende sensoren zowel onder als in het skateboard. De sensoren in SenSkate meten de voetplaatsing, afzetkracht, balans, acceleratie en rotatie tijdens een trick. De meetmogelijkheden van SenSkate werden enthousiast ontvangen door de geraadpleegde skateboarders, maar de demonstrator was helaas niet geschikt voor toepassing in de praktijk.

Daarom hebben we samen met het Belgische engineeringbureau Capetech, de haalbaarheid getoetst van een versimpelde (minder sensoren), schaalbare versie: de Skatrixx . Het idee achter Skatrixx is dat er een sensorsysteem met een bijbehorende app voor de consumentenmarkt wordt ontwikkeld, en dat bleek technisch en economisch haalbaar.

Gebruikers plaatsen de Skatrixx sensor zonder dat die in de weg zit tussen de trucs onder hun skateboard waarna ze ongehinderd kunnen skateboarden. De combinatie van een sensor met app creëert een platform waarop skaters hun eigen prestaties (snelheid, hoogte, aantal gelanden tricks) in kaart kunnen brengen. Het design bevat veel gamification implementaties en manieren om statistieken overzichtelijk in te zien.

Het project ‘Skatrixx’ is gefinancierd binnen het Crossroads project, onderdeel van het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Nieuwsgierig of bent u de partij die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van dergelijke sensoren? Neem contact op!

Details

Status:
Lopend
Partners:
Interreg V Vlaanderen-Nederland
Capetech
imec Nederland

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig naar onze diensten of een bijdrage leveren aan onze projecten? Neem gerust een contact met ons op om de opties te bespreken!

Contact