Skip links

Bekijk alle projecten
Urban Sports Performance CENTRE Eindhoven

UrbaN beamer

Urban beamer

Detectie en projectie op de freerunbaan!

De projectnaam zegt het al, binnen dit project maken we gebruik van een beamer en een camera. In een eerder project is er bottom-up onderzoek gedaan naar wat urban sporters zouden willen op het gebied van gamificatie, met de vraag: ‘Wat gebeurt er wanneer we elementen van digitaal gamen toevoegen aan de fysieke gameplay van urban sports?’.

De urban beamer is een concept dat via projectie en detectie een interactieve, speelse laag toevoegt aan bestaande sportfaciliteiten. De urban sporter wordt zo in een mixed-reality omgeving gebracht met echte en geprojecteerde elementen. Denk hierbij aan geprojecteerde muntjes die te verdienen zijn door deze tijdig aan te raken of punten die verdiend kunnen worden door succesvol geprojecteerde routes en hindernissen te voltooien. Freerun trainers hebben via een mobiel dashboard de mogelijkheid om zelf games te selecteren, routes samen te stellen en moeilijkheidsniveaus te variëren, zodat de urban beamer voor alle niveaus inzetbaar is.

Samen met Fontys ICT ontwikkelen en testen we momenteel de software, games en benodigde hardware. De urban beamer is in eerste instantie een concept voor freerunners, maar is uiteindelijk toepasbaar voor zowat alle sporten en disciplines in een binnenruimte. Nieuwsgierig of interesse in een samenwerking? Neem contact op!

Dit project wordt gesubsidieerd door KIEM2020.

Details

Status:
Lopend
Partners:
KIEM2020
Fontys ICT

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig naar onze diensten of een bijdrage leveren aan onze projecten? Neem gerust een contact met ons op om de opties te bespreken!

Contact