Skip links

Bekijk alle projecten
Urban Sports Performance CENTRE Eindhoven

UrbaN Virtual Reality

Urban Virtual Reality

Virtueel ritten en tricks opnieuw ervaren.

Samen met SportsImproVR ontwikkelen we een virtual reality omgeving van Area51, één van de grootste indoor urban sportparken van Europa! Samen creëren we een geïntegreerd systeem dat gebruikmaakt van het volgsysteem van de Sports Motion Capture, video-opnamen en virtuele omgevingen om ongeziene inzichten te krijgen in de gegevens van sporters.

Het systeem maakt het binnenkort mogelijk om iedereen, dus ook mensen die (nog) niet alle technieken van de urban sports beheersen, via de virtual reality omgeving te laten ervaren hoe het is om met 20 km/u een backflip te maken op een ramp.

Dit systeem zal ook de Olympische Nederlandse BMX-freestyle-atleten ondersteunen. De atleten kunnen ritten virtueel nog eens overdoen, stap per stap analyseren en daarmee waardevolle inzichten verkrijgen; welke rit ging goed, hoe verliep deze en waarom is deze dan beter dan een andere rit?

Dit alles met het doel om hun prestaties te verbeteren richting Parijs 2024 en LA 2028.

Details

Status:
Lopend
Partners:
Area51
BrabantSport
SportImproVR
Fontys ICT
TeamNL

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig naar onze diensten of een bijdrage leveren aan onze projecten? Neem gerust een contact met ons op om de opties te bespreken!

Contact