Skip links

Bekijk alle projecten
Urban Sports Performance CENTRE Eindhoven

IMpact trackiNg XseNs DOtS

Xsens DOT’s

Accelerometers die de belastingen gedurende een training inzichtelijk maken!

Urban sports activiteiten hebben een zware impact op het lichaam van een urban sports atleet, zeker in vergelijking tot andere sporten. Deze zware krachten ontstaan niet alleen doordat de sporters van hoge obstakels afspringen, maar ook doordat ze urenlang herhaaldelijk kleine en middelgrote sprongen maken. Al deze belastingen kunnen een grote “impact” hebben op de fysieke gezondheid van de atleet. Naarmate er lichamelijke vermoeidheid optreedt, worden de gewrichten steeds instabieler, wat de kans op blessures zoals verstuikingen, verrekkingen en breuken aanzienlijk vergroot. Urban sporters hebben over het algemeen een langere hersteltijd nodig na een training dan de gemiddelde sporters.

De Xsens DOT’s zijn kleine accelerometers (bewegenssensoren) die in staat zijn om alle neerwaartse schokken te detecteren die atleten tijdens hun training ondergaan. Met onze speciaal ontwikkelde applicatie vertalen we de gegevens die uit de DOT’s komen naar begrijpelijke grafieken en user interfaces. Op deze manier kan de atleet bijhouden hoe intensief een training was, ook kan er een alarm worden ingesteld die je waarschuwt wanneer je je lichaam te zwaar belast.

Deze technologie zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop urban sporters trainen. Het zorgt voor preventie van (vermijdbare) blessures waardoor het trainingsritme en het proces van prestatieverbetering niet/minder wordt onderbroken.

Details

Status:
Lopend
Partners:
Area51
BrabantSport

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig naar onze diensten of een bijdrage leveren aan onze projecten? Neem gerust een contact met ons op om de opties te bespreken!

Contact