SKATRIXX

Een sensor die inzicht geeft in ieders skateboardprestaties!

Skatrixx

Een behoefte onderzoek van het Urban Sports Performance Centre liet in 2018 al zien dat skateboarders graag inzicht krijgen in hun tricks. Informatie als “Waar zet ik mijn voeten neer?” of “Hoe hard ging ik?”.

In samenwerking met hightech onderzoekscentrum imec Nederland werd hierop SenSkate ontwikkeld, een slim skateboard uitgerust met verschillende sensoren zowel onder als in het skateboard. De sensoren in SenSkate meten de voetplaatsing, afzetkracht, balans, acceleratie en rotatie tijdens een trick. De meetmogelijkheden van SenSkate werden enthousiast ontvangen door de geraadpleegde skateboarders, maar de demonstrator was helaas niet geschikt voor toepassing in de praktijk.

Daarom hebben we samen met het Belgische engineeringbureau Capetech, de haalbaarheid getoetst van een versimpelde (minder sensoren), schaalbare versie: de Skatrixx . Het idee achter Skatrixx is dat er een sensorsysteem met een bijbehorende app voor de consumentenmarkt wordt ontwikkeld, en dat bleek technisch en economisch haalbaar.

Gebruikers plaatsen de Skatrixx sensor zonder dat die in de weg zit tussen de trucks onder hun skateboard waarna ze ongehinderd kunnen skateboarden. De combinatie van een sensor met app creëert een platform waarop skaters hun eigen prestaties (snelheid, hoogte, aantal gelanden tricks) in kaart kunnen brengen. Het design bevat veel gamification implementaties en manieren om statistieken overzichtelijk in te zien.

Het project ‘Skatrixx’ is gefinancierd binnen het Crossroads project, onderdeel van het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Nieuwsgierig of bent u de partij die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van dergelijke sensoren? Neem contact op!

Neem contact op

Nieuws

Algemeen

Nieuwe opdracht: Urban Route Eindhoven

We gaan in opdracht van CityLegends en de Gemeente Eindhoven aan de slag om de haalbaarheid van de urban route in kaart te brengen.
Projecten

Marktonderzoek Skatrixx

Ben jij een skateboarder en heb je 5 minuten tijd voor ons? Vul dan de vragenlijst in!
Projecten

Design challenge Skatrixx

De doorontwikkeling en design challenge voor het project Skatrixx
Projecten

Nieuw project: Skatrixx

Wij starten binnenkort met een nieuw project binnen het skateboarden.