URBAN BEAMER

Detectie en projectie op de freerunbaan!

Urban Beamer

De projectnaam zegt het al, binnen dit project maken we gebruik van een beamer en een camera. In een eerder project is er bottom-up onderzoek gedaan naar wat urban sporters zouden willen op het gebied van gamificatie, met de vraag: ‘Wat gebeurt er wanneer we elementen van digitaal gamen toevoegen aan de fysieke gameplay van urban sports?’.

De urban beamer is een concept dat via projectie en detectie een interactieve, speelse laag toevoegt aan bestaande sportfaciliteiten. De urban sporter wordt zo in een mixed-reality omgeving gebracht met echte en geprojecteerde elementen. Denk hierbij aan geprojecteerde muntjes die te verdienen zijn door deze tijdig aan te raken of punten die verdiend kunnen worden door succesvol geprojecteerde routes en hindernissen te voltooien. Freerun trainers hebben via een mobiel dashboard de mogelijkheid om zelf games te selecteren, routes samen te stellen en moeilijkheidsniveaus te variëren, zodat de urban beamer voor alle niveaus inzetbaar is.

Samen met Fontys ICT ontwikkelen en testen we momenteel de software, games en benodigde hardware. De urban beamer is in eerste instantie een concept voor freerunners, maar is uiteindelijk toepasbaar voor zowat alle sporten en disciplines in een binnenruimte. Nieuwsgierig of interesse in een samenwerking? Neem contact op!

Dit project wordt gesubsidieerd door KIEM2020.

Neem contact op!

Nieuws

Algemeen

Nieuwe opdracht: Urban Route Eindhoven

We gaan in opdracht van CityLegends en de Gemeente Eindhoven aan de slag om de haalbaarheid van de urban route in kaart te brengen.
Projecten

Marktonderzoek Skatrixx

Ben jij een skateboarder en heb je 5 minuten tijd voor ons? Vul dan de vragenlijst in!
Projecten

Design challenge Skatrixx

De doorontwikkeling en design challenge voor het project Skatrixx
Projecten

Nieuw project: Skatrixx

Wij starten binnenkort met een nieuw project binnen het skateboarden.