Skip links

USPC studenten ronden digitale stageperiode af

Waar Sportkunde student Robin van der Tol nog een half jaar stage blijft lopen nemen we afscheid van de andere studenten die hun stageperiode digitaal en op afstand hebben afgerond. Benieuwd hoe onze stagiaires hun stageperiode hebben ervaren?

Vanaf september tot en met november hebben Mila Theelen en Marit Sloots, studenten Bewegingswetenschappen, onderzoek gedaan naar de backflip bij freerunners.

“Via het USPC zijn we in contact gebracht met de freerun vereniging Minded Motion. We hebben verschillende variabelen in verband gebracht met het niveau van de backflip. Dit hebben we gedaan om een antwoord te krijgen op de vraag hoe de verschillen ontstaan in de tijd waarin je bezig bent met het aanleren van de backflip. Uit ons onderzoek is gebleken dat vooral de countermovement jump (CMJ) van grote invloed is op het goed uitvoeren van een backflip. Hoe kleiner de kniehoek tijdens de CMJ, hoe beter. Hierbij is het ook belangrijk dat de afzet omhoog is en niet te ver naar achter. We hebben de hele periode online stage gelopen, op één meetdag bij Minded Motion na. Het persoonlijk contact met mensen hebben we wel gemist. Uiteindelijk hebben we een 8 gekregen voor ons onderzoek dus we zijn erg tevreden met het resultaat!”

Noah van Schijndel heeft zijn design challenge voor het project Skatrixx succesvol afgerond. Noah kreeg de uitdaging om een applicatie te ontwerpen die ervoor zorgt dat skaters inzicht krijgen in het uitvoeren van tricks, in hun progressie en hoe zij zichzelf kunnen verbeteren doormiddel van gamification. Doormiddel van vele gesprekken met skaters en professionele coaches heeft hij via een user-focused aanpak een pakkend design gecreëerd. Het design bevat veel gamification implementaties en manieren om statistieken overzichtelijk in te zien.

Ook de derdejaars SintLucas student Lisa-Marie Wijgermans (Crossmedia) heeft haar stage bij ons (en InnoSportLab Sport & Beweeg) afgerond. Lisa-Marie heeft gedeeltelijk de externe communicatie opgepakt en creatieve creaties ontworpen.

Mila, Marit, Lisa en Noah, bedankt voor jullie inzet gedurende het afgelopen half jaar! Veel succes in het vervolg van jullie studie en/of loopbaan!

Volgende week vindt alweer de kick-off plaats van een nieuwe stageperiode, benieuwd naar de nieuwe studenten en hun opdrachten? Houd onze website en socials in de gaten!