Skip links

Dashboard-ontwerpen Sports Motion Capture

Nieuwsgierig naar waar onze studenten onder andere mee bezig zijn? Bewegingstechnologie student Harm Sweegers neemt je mee in zijn afstudeerproject.

“Mijn naam is Harm Sweegers, 24 jaar en student Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool. Sinds februari ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij het USPC. Als afstudeerproject ben ik bezig met het ontwerpen van een trainingsdashboard-prototype voor BMX Freestyle.

Het USPC is het SMC (Sports Motion Capture) systeem aan het ontwikkelen, een sensorsysteem wat in de toekomst het gedrag van de BMX Freestyle rijder in het nieuwe BMX park kan volgen. De snelheid, hoogte, acceleratie en de afgelegde weg van een rijder wordt allemaal geregistreerd, ook worden er videobeelden opgenomen vanuit verschillende hoeken.

Het opslaan van deze informatie is één, er moet ook gekeken worden naar hoe deze informatie gevisualiseerd wordt zodat de rijders en trainers hier goed mee kunnen werken tijdens de trainingen. Daarom ben ik voor mijn project veel in gesprek gegaan met rijders, trainers, embedded scientists en andere professionals om tot een optimaal trainingsdashboard te komen.

Na een uitgebreide analyse te hebben gedaan waarin onderzoek is gedaan naar de sport, het meetsysteem en de data die uit het systeem zal komen ben ik met de ontwerpfase begonnen. Hierin lever ik om de 3 weken een ontwerp op wat vervolgens aan de eindgebruiker gepresenteerd wordt om hier feedback op te geven.

Hieronder staan twee onderdelen van het voorlaatste dashboard-ontwerp.

Mocht je feedback hebben op onderstaand ontwerp of heb je nog vragen dan kun je ons altijd mailen!”

[image_with_animation image_url=”4459″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]
[image_with_animation image_url=”4458″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]