Skip links

Stage afrondingen

Het afgelopen half jaar zijn er 2 studenten en 1 studentengroep aan de slag gegaan met hun opdracht voor het USPC. Het goede nieuws: Bewegingstechnologie student Jelle de Vries blijft ons namelijk nog 10 weken ondersteunen. Helaas moeten we wel afscheid nemen van Jordy Cramer die zijn stage vandaag (!) heeft succesvol heeft afgerond. Lees hier verder!

Allereerst de Fontys ICT studenten die hun Open Innovation project hebben afgerond. De studentengroep heeft een applicatie ontwikkeld waarin ze data van Xsens DOTs kunnen uploaden. Wanneer de .csv data eenmaal is geüpload, registreert de applicatie al de neerwaartse impactgegevens. In een grafiek worden het aantal impacts (en de ernst daarvan) voor de atleet tijdens een training zichtbaar gemaakt. De applicatie vereist nog wat verbeteringen maar uiteindelijk zorgt het ervoor dat het USPC atleten kan adviseren en helpen als het gaat om de belastbaarheid, blessurepreventie en prestatieverbetering.

Jordy Cramer, student ICT & Software, heeft tijdens zijn stage gefocust op het SMC project. Door gebruik te maken van een real-time locatie systeem kunnen gebruikers hun rit (bij BMX) opnemen, evalueren en vergelijken. Hierbij wordt gekeken naar snelheid, afstand en acceleratie. Jordy zelf: “Ik ben tevreden met het resultaat van mijn stage en ik ben benieuwd hoe de toekomstige studenten het project weer een stap verder kunnen brengen!” Jordy bedankt voor jouw inzet en gefeliciteerd met het succesvol afronden van jouw afstudeerproject!

Ondanks dat Jelle dus nog een tijdje bij het USPC stage blijft lopen nemen we je toch even kort mee. Wat heeft hij gedaan en waar gaat hij mee bezig zijn? De afgelopen periode heeft Jelle data verzameld van ruim 40 skateboard trucs om deze te verwerken in een ’truc herkenningsalgoritme’. De komende 10 weken gaat Jelle aan de slag met het valideren van de Xsens DOT-accelerometer. Hij zal ook excentrische (spieren strekken zich), concentrische (spieren komen samen) en vluchttijden testen tijdens ‘counter-movement’ en squat sprongen om prestaties en vermoeidheid te testen. Ten slotte zal hij al deze tests uitvoeren middels verschillende sensorplaatsingen om de beste optie te vinden met betrekking tot de gouden standaard krachtplaten.