Skip links

Summer is coming!

Summer is coming! En dat betekent het einde van een stageperiode. We nemen helaas afscheid van 2 stagiaires, beiden al een jaar actief voor het USPC en 2 succesvolle afstudeerders! Meer weten over hun stageperiode? Check het hieronder!

Te beginnen met Jessica van der Aa. “Het afgelopen jaar heb ik me beziggehouden met de volgende vier opdrachten; testen ontwikkelen voor freerunners met behulp van Xsens DOT, krachttraining geven aan freerunners, het begeleiden van een derdejaars student en het schrijven van een adviesrapport over hoe de aanwezigheid tijdens krachttrainingen verhoogd kon worden.” Oftewel een stage met veel variatie, de nodige uitdagingen (lockdown, vertragingen binnen leveringen etc.) maar waar Jessica zich goed doorheen heeft weten te boksen. “Ik heb het meeste geleerd van het ontwikkelen van de testen d.m.v. Xsens DOT omdat dit een compleet nieuw systeem was en we eerst moesten uitvogelen hoe dit werkte.” Na een succesvolle presentatie heeft Jessica haar opleiding afgerond en kan ze nu genieten van een welverdiende vakantie!

Antonio Engelen is de tweede stagiair die zijn stage, en daarmee ook zijn Master, met succes heeft afgerond! Zijn opdracht was om de wensen en behoeften van breakers in kaart te brengen. ”Door middel van design thinking kwam ik erachter dat breakers een structuur miste in ondersteuning richting de Olympische Spelen die past bij de break cultuur. Echter moest eerst de verbinding worden gemaakt tussen top breakers en TeamNL.” Door gesprekken te voeren en ideeën op te halen van breakers en verschillende organisaties, is het resultaat een breaking pilot (topsportprogramma) voor TeamNL centrum zuid, waarbij top breakers nu ondersteund worden. “Ik heb in de laatste periode veel geleerd over mijzelf en hoe je samenwerkt met verschillende stakeholders en doelgroepen. Ik kon mijn passie meteen kwijt in de opdracht en ik heb een hoop mooie momenten meegemaakt.”

Jessica en Antonio, bedankt voor jullie inzet en het aangaan van de uitdagingen die op jullie pad zijn gekomen. Gefeliciteerd met de mooie, welverdiende resultaten! Geniet van jullie vakantie en heel veel succes met het vervolg van jullie carrière!