Skip links

Hoe staat het ervoor met onze stagiaires?

De stagiaires zijn eind augustus hybride gestart met hun stage bij ons. Ondanks dat we de periode weer digitaal moeten afsluiten doen we dat met een goed en positief gevoel! Michelle heeft haar stage afgerond en Antonio en Michelle gaan nog een half jaar door. Nieuwsgierig naar de resultaten en tussenstand? Lees het hieronder.

Michelle Janssen heeft zoals gezegd haar meewerkstage afgerond.  De Sportkunde student deed onderzoek naar blessurepreventie en prestatieverbetering bij urban sporters. Gedurende het half jaar heeft zij een portfolio gemaakt over verschillende aspecten waar kracht- en conditiespecialisten mee te maken krijgen in het werkveld. Zo heeft ze onder andere sportanalyses en trainingen gemaakt, rekening houdend met de risico’s en blessures binnen de sport.

Antonio Engelen is het afgelopen half jaar aan de slag gedaan met de vraag: wat zijn de wensen en behoefte van breakers? Breaking (breakdance in de media genoemd) wordt een olympische sport in 2024, echter is er nog niks voor de sporters gemaakt (zoals een programma). Antonio is daarom met zowel de doelgroep als met verschillende betrokken organisaties en experts gaan praten om alle problemen in kaart te brengen. Eerste conclusie: een heldere structuur voor ondersteuning van de sporters mist. Antonio gaat het komende half jaar aan de slag om vanuit verschillende perspectieven ideeën te verzamelen, tot een concreet programma te komen en in overleg met TeamNL centrum Zuid een pilot te ontwikkelen.

Tot slot Sportkunde student Jessica van der Aa, zij blijft net als Antonio nog een half jaar langer bij het USPC stage lopen. In het eerste half jaar van haar afstudeerstage is Jessica bezig geweest met het ontwikkelen en geven van krachttrainingen aan freerunners. Samen met Michelle maakte ze een programma waardoor de freerunners zich (wekelijks) konden verbeteren. Daarnaast is Jessica bezig met het ontwikkelen van testen voor freerunners die onder andere gemeten kunnen worden middels het Xsens DOT systeem. “De testen zitten in de afrondende fase. Wanneer dit alles is afgerond kunnen we hopelijk, als de coronamaatregelen het toelaten, ook daadwerkelijk de freerunners gaan testen.”

Michelle, bedankt voor alle inzet en veel succes met je studie! Antonio en Jessica; we wensen jullie natuurlijk veel succes met de tweede fase van jullie opdracht!