Professionals

Ons team staat voor je klaar!

De partners in de provincie Brabant hebben de ambitie om wereldwijd aansprekende urban evenementen te organiseren, urban sports structureel te professionaliseren en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten. Om deze ambitie mede waar te maken hebben InnoSportLab Sport & Beweeg! en Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE) in 2017 een performance- en innovatiecentrum voor de urban sports opgericht: het Urban Sports Performance Centre (USPC).

Een belangrijk element van het USPC is het bieden van professionele ondersteuning aan urban trainers, sporters en talenten. Deze ondersteuning richt zich op trainingsleer, wetenschap, technologie, voeding, materialen, blessures/preventie en carrièrebegeleiding. Het USPC biedt hiervoor onder meer de voorziening van test- en meetfaciliteiten aan. De faciliteiten zijn standaard beschikbaar in ons fieldlab bij Area51, en wanneer de mobiele faciliteiten worden gebruikt op iedere (urban) trainingslocatie inzetbaar.

Ook ontwikkelt het USPC innovaties die bijdragen aan een maximale (fun-)beleving van urban sports, voor de sporters zelf, de fans en alle andere geïnteresseerden. Hiervoor werken we veelvuldig samen met zowel creatieve, technische als ondernemende studenten (stage-kansen!), kennis- en bedrijfspartners.

Ons team

Harmen Bijsterbosch

Labmanager

Paul Maas

Paramedisch partner

Maxime Verdijk

Embedded Scientist

Lars van Raaij

Embedded Scientist

Raymund ten Broek

Embedded Scientist

Maureen Pennings

Communicatie medewerker

Sanne Kahmann

Fysiotherapeut en locatiemanager

Onze stagiaires

Jessica van der Aa

Sportkunde

Michelle Jansen

Sportkunde

Antonio Engelen

Sport & Beweeg innovatie

Stagenieuws

Stages

Maak kennis met de 3 nieuwe studenten!

Vandaag vond de hybride kick-off plaats van een nieuwe stageperiode. 3 nieuwe studenten starten deze week met hun stage bij ons, leer ze hier kennen!
Stages

USPC stagiaires ronden hun stages succesvol af!

Het afgelopen half jaar zijn 5 stagiaires aan de slag gegaan met onze projecten, variërend van een marketing onderzoek en de ontwikkeling van sensor prototypes tot het verzorgen van krachttrainingen.…
Stages

Dashboard-ontwerpen Sports Motion Capture

Nieuwsgierig naar waar onze studenten onder andere mee bezig zijn? Bewegingstechnologie student Harm Sweegers neemt je mee in zijn afstudeerproject.
Stages

De nieuwe stagevacatures staan online!

Vanaf augustus 2021 zijn wij weer op zoek naar studenten ter ondersteuning van ons team!